Over ons

Even voorstellen...

Mijn naam is Rachel, 33 jaar en moeder van twee prachtige dochters van 5 & 1 jaar. Ik ben afgestudeerd als Maatschappelijk Werk en Dienstverlener en ben sinds mijn 19e werkzaam in de sociale zorg sector- en hulpverlening. Ik heb voornamelijk ervaring opgedaan met baby’s, kinderen en jongeren onder andere in de jeugdzorg, dagbehandeling en verslavingszorg (als gz-agogisch werker, behandelaar, jeugdreclasseerder, jeugdzorgwerker en wmo-adviseur).

Foto van rachel (oprichter) en dochters

 

Ik wilde me al een aantal jaren omscholen en iets rondom baby’s doen. Toen ik begin 2018 in het buitenland op zoek was naar een opleidingsinstituut voor het maken van 3D’s echo’s om hiermee mijn eigen praktijk op te zetten, kwam ik in aanraking met het unieke concept van een baby spa. Ik kende het concept niet, maar ik was meteen verliefd! Nu liet het toeval dat ik net 3 maanden bevallen was en ik dit meteen met mijn eigen baby ben gaan uitproberen. Niet alleen zij, maar ook ik genoot hier enorm van. We hebben hier dan ook beiden heel veel plezier en voordelen uit gehaald. Toen ik in Nederland op zoek ging naar een baby spa, bleken er nog maar twee te zijn. Ook in Nederland ben ik met mijn baby geweest. Maar ik dacht: dit zou elke ouder met een baby moeten ervaren. Zo overtuigd was ik! En zo is het idee begonnen om mijn eigen baby spa op te starten. Midden in hartje Rotterdam, de stad waar ik geboren en getogen ben.

Een jaar later is de eerste babyspa van Rotterdam geboren: Puur Baby Spa & Wellness. En super trots dat ik ben op mijn 3e kindje!

Puur Baby Spa

In 2018 heb ik de erkende opleidingen Docent Babymassage- en yoga & Docent Kleuter en Peutermassage en yoga gevolgd. Ik wilde de opleiding Docent babymassage- en yoga volgen, maar werd hier zo enthousiast van dat ik door ben gegaan met de opleiding Docent peuter en kleuteryoga en -massage. Daarnaast heb ik ook de opleiding Wobbelyoga gevolgd als mooie aanvulling om het mooie balansbord de Wobbel in mijn yogalessen toe te passen.

Niet elke moeder zit na de geboorte van haar baby op een ‘roze wolk’. Als je een baby hebt die bijvoorbeeld onrustig is, krampjes heeft, zich overstrekt of slecht slaapt kan dit je behoorlijk onzeker maken. Hydrotherapie met babymassage en yoga kunnen hier een bijdrage aan leveren dit te verminderen. Daarnaast is het ook heel erg fijn voor een ouder om je baby te zien genieten en zo te zien ontspannen. Hier raak je zelf ook ontspannen van. Ik heb de lessen, de kennis en het oefenen dan ook als waardevol ontvangen en ervaren. Ik was ook gezegend om alles toe te passen op en te oefenen met mijn eigen baby en kleuter. Het versterkt nog steeds de band tussen mij en mijn kinderen, maar ik heb ook meer zelfvertrouwen, omdat ik vooral mijn baby die zich nog niet met woorden kan uiten beter leer te begrijpen en dit is zo waardevol om op in te spelen als moeder. Ik kan niet wachten om dit te gaan delen met andere ouders en hun baby’s en kinderen. Ik heb het gevoel dat ik hiermee bijdraag aan een goede start en daarmee ook een goede ontwikkeling. Mijn motto is dan ook: Blije ouders, blije baby’s!

Naast de baby spa zullen er workshops yoga en massage gegeven worden. Ik heb tijdens het volgen van de opleiding Docent peutermassage- en yoga geleerd om op een speelse, prettige, maar vooral enthousiaste manier yoga met massage te geven aan peuters en kleuters. Wat mij vooral zo  enthousiast maakt is dat alles mogelijk is. Ik vind het prachtig om te zien hoe een kind helemaal op kan gaan in zijn/haar fantasie en daarbij kwaliteiten leert te ontdekken zonder dat ze bewust door hebben dat ze iets aan het leren of ontwikkelen zijn. Ik merk bij mezelf dat ik met veel plezier in hun belevingswereld duik, om samen met ze op avontuur te gaan. Ik geniet er ook van om te zien hoe een kind plezier heeft bij het doen van de oefeningen, maar ook door te ontspannen. Dit geeft ze rust, die ze goed kunnen gebruiken met alle prikkels in onze drukke samenleving. Daarnaast beschik ik over een diploma EHBO bij baby’s en kinderen.

Bij Puur Baby Spa staat hygiëne en veiligheid voorop. Zo maken wij uitsluitend gebruik van 100% biologische milde (etherische) massage oliën. Onze handdoeken wassen wij enkel met ecologische wasmiddelen zonder parabenen, kleurstoffen en parfums. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor het babyhuidje. Zo kan  werkelijk elke baby, ook die met eczeem of een gevoelige huid genieten van de wellness. Daarbij wordt ook het water van de baden gereinigd door middel van een ozon filter dat erin zit, waardoor er ook geen schadelijke chemicaliën of chloor in het water te bespeuren zijn.