Kinderyoga & Massage

Kinderyoga

Jonge kinderen zijn volop bezig met het ontdekken van hun plekje in onze drukke samenleving. Er wordt steeds vroeger meer van ze verwacht en er worden steeds hogere eisen aan ze gesteld. Ook voor peuter en kleuters bieden wij ontspanning in de vorm van kinderyoga en kindermassage.

Kinderyoga is een ontdekkingsreis waarbij ze leren om te ontspannen, sterker worden en ook meer zelfbewustzijn ontwikkelen. Geleidelijk aan leert een kind zichzelf beter kennen, wat  zelfvertrouwen geeft en rust brengt. Zo leren ze ook om een balans te vinden tussen drukte en rust. Na een kennismaking met yoga zullen ze er de rest van hun ontwikkeling baat bij hebben. Je kind wordt lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger. Dit maakt kinderyoga zo bijzonder!

Kinderyoga en -massage kan ook worden ingezet om o.a. kwaaltjes zoals krampjes, verdriet, concentratie- en slaapproblemen te verminderen. Dit geldt ook voor kinderen die gediagnosticeerd worden met ADHD, PDD-NOS of andere concentratiestoornissen. Juist deze kinderen blijken veel baat te hebben bij een ontspannende massage en yoga. Daarbij wordt het ook ingezet om intens contact tussen ouders/verzorgers en hun kind te stimuleren, waardoor kinderen zich veilig voelen en de onderlinge band steeds sterker wordt. Dit is de basis voor hun verdere leven.

Bij peuteryoga en kleuteryoga worden yogaoefeningen gecombineerd met spel en beweging. Vaak werk je daarbij met thema’s uit de natuur, sprookjes, de dierenwereld en prentenboeken. Ook zal je het verschil ervaren tussen (in-)spanning en ontspanning. Tijdens de yogales zijn de kinderen een klein uurtje met spel, zang en ontspanning bezig in een veilige, rustige en hygiënische omgeving. Door spel te combineren met yoga oefeningen wordt op de belevingswereld van kinderen ingespeeld. Hun eigen creativiteit wordt ontwikkeld en gestimuleerd. Spelenderwijs wordt er op de ademhaling gelet. Als de kinderen een oefening niet mee kunnen of willen doen mag dat.

Door het doen van kinderyoga leren kinderen samenwerken, worden ze leniger, voelen ze zich prettiger en kunnen ze zich beter concentreren. Buiten dat yoga goed voor de kinderen is, is het vooral een uur plezier maken met elkaar. Bekijk alle effecten van kinderyoga en massage hier op een rij.

Erkend logo wobbel yoga met wobbel borden op de achtergrond

Wobbelyoga

Bij Puur Baby Spa & Wellness wordt er ook Wobbelyoga aangeboden door een gecertificeerd docent Wobbelyoga. Wobbelyoga is een super leuke nieuwe vorm van kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het ‘orginele Wobbelboard’. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi’s, maar ook vriendelijk voor het milieu. Het is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurproducten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergroot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Dit balansbord maakt de yogalessen vernieuwend en uitdagender, waarbij spelenderwijs met de kinderen wordt gewerkt aan kracht, balans, grove motoriek, coördinatie en concentratie. Daarnaast ontstaat er, door de ritmische bewegingen, meer rust in lijf en hoofd. De lessen zorgen ervoor dat de kinderen hun lichaamsbesef en tevens hun zelfvertrouwen vergroten. 

Naast de yogahoudingen, komen ademhalingsoefeningen, zintuigoefeningen, spelletjes, visualisaties, massages en verschillende vormen van creatieve expressie aan bod. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

We bieden 3 soorten lessen: dreumes/peuter, peuter/kleuter, ouder/kindles. Kijk hier voor meer info

Effecten kinderyoga

Effecten kindermassage