Maatregelen omtrent het Coronavirus

Let op!

Hierbij wil ik u op de hoogte stellen van de huidige maatregelen en stand van zaken bij Puur Baby Spa en Wellness met betrekking tot het Corona virus en de laatste update vanuit de overheid. Per 25 februari gelden weer de normale openingstijden en vervallen de maatregelen die gelden voor de contactberoepen en daar zijn wij ontzettend blij mee. We kunnen dan ook niet wachten alle lieve baby’s weer te mogen ontvangen! 

Afspraken en aanpassingen

Een belangrijke aanpassing die wij hebben gedaan is dat we de sessies limiteren tot een maximum van 2 baby’s. De huidige regel: maximaal 2 volwassenen (geen kinderen) per baby blijft geldig. Er zal zoveel mogelijk, meer dan 1,5 meter, afstand tussen de medewerker en klant worden gehouden. Zo ook in de massage ruimte.

Wel hanteren we het beleid dat wanneer jij of een van je gezinsleden is besmet met het coronavirus, de afspraak niet door kan gaan. Wij verzoeken je in dit geval om je afspraak tijdig en volgens ons annuleringsbeleid (minimaal 24u van te voren), te annuleren.

Openingstijden

We blijven op afspraak werken. Zie de beschikbaarheid in de online afsprakenmodule op onze website. 

Overige vragen

Heb je nog vragen met betrekking tot bovenstaande dan kun je ons altijd mailen of bellen.
Veelgestelde vragen

Hoelang voor de sessie moet ik aanwezig zijn? Wat moet ik allemaal meenemen? Op deze en andere veelgestelde vragen kan je hier een antwoord vinden. Zie je jouw vraag er niet tussen staan? Stuur ons dan een berichtje via onze contact pagina.

De baby spa is voor baby’s vanaf 14 dagen (wanneer het navelstompje eraf is) tot ongeveer 6-8 maanden. Vanaf ongeveer 6 maanden gaat je baby meer van de grote wereld willen ontdekken door meer te gaan bewegen. Ze hebben minder het vermogen om stil te blijven liggen tijdens de massage en daarnaast worden ze te lang voor het badje. Baby’s die regulier bij ons komen kunnen vaak door floaten tot 8 maanden.

Premature baby’s/baby’s met fysieke achterstanden kunnen vaak tot 8/9/10/11 maanden zelfs nog bij ons terecht. Dit dient altijd in overleg met ons te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest.

Hydrotherapie is bewegingsvermogen in water. Je baby is gewend om te bewegen in water, net zoals je baby 9 maanden in de buik in water heeft kunnen ontwikkelen.

De voordelen hiervan zijn:

 • Het stimuleert de fysieke en mentale ontwikkeling.
 • De zachte druk van het water op de borst vergroot de longcapaciteit door het versterken van de ademhalingsspieren.
 • Beweging en de warmte van het water heeft een positieve werking op de spijsvertering en de bloedsomloop.
 • Aangeboren zwemreflexen worden gestimuleerd en coördinatie wordt ontwikkeld door middel van bewegingscontrole.
 • Het warme water zorgt voor totale ontspanning.
 • Je baby creëert kleine watergolfjes door bewegingen in het water en dit helpt om zijn/haar balans en coördinatie te vergroten.
 • Uiteindelijk werkt dit ondersteunend met het vermogen om te rollen, kruipen, lopen en zwemmen doordat de ontwikkeling van spieren en botten wordt vergroot.

Na voldoende slaaprust en een vol buikje. Voor jonge baby’s kan dit zowel ’s ochtends als ’s middags en in de avonden.

Je wordt minimaal 10 minuten voor de start van de sessie verwacht voor de uitleg. Ook als je vaker bent geweest wordt je 10 minuten van te voren verwacht!

Je bent max. 20 minuten voor de sessie begint welkom om je baby voor de sessie te voeden. Hongerige baby’s vinden het niet leuk om te gaan floaten en ze worden ook heel hongerig van het floaten. Kom liever niet nog eerder in verband met de voorbereidingen voor jouw sessie en omdat dan de vorige sessie nog bezig kan zijn. In totaal zal je bezoek in de spa maximaal anderhalf uur zijn.

Na de uitleg ga je zelf je baby uitkleden, gaan we je baby wegen en temperaturen. Daarna ga je je baby voorzien van een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens doen we samen met jou de drijfring om en wij doen jouw baby in het badje. Je staat naast of zit je bij het badje om je baby aan te moedigen, vertrouwen te geven en te genieten.
Puur Baby Spa & Wellness verwacht dat je als ouder gedurende de float sessie ten aller tijden bij je baby blijft. De laatste minuten van de sessie kunnen we de bubbels aan doen. We beslissen per baby of we de bubbels aanzetten tijdens het floaten. De bubbels zijn nog intensiever voor je baby. Het kan dus zijn dat we pas bij je 2e of 3e bezoek de bubbels aanzetten tijdens het floaten. 

Het wordt sterk aangeraden ons advies op te volgen wanneer wij aangeven om je baby uit het water te halen. We wachten niet tot je baby huilt, maar letten goed op de lichaamstaal en weten, door onze jarenlange ervaring, wanneer je baby moe is geworden van het floaten. Je baby ontvangt ook nog een gehele massage en het is om te voorkomen dat je baby over prikkelt raakt.

Na het floaten gaat je baby uit het bad en droog je je baby af met een verwarmde handdoek en doe je een luier om. Hierna starten we met de babymassage. Deze wordt gegeven op de commode en wordt uitgevoerd door één van de ouders/verzorgers. Hier vindt geen afwisseling in plaats om de rust te bewaren voor je baby. De massage wordt door een gecertificeerd docente babymassage gedemonstreerd op een babypop.

We begrijpen dat je als ouder je baby het beste kent, maar je baby voert nooit zulke intense activiteiten uit buiten de baby spa. 

Wij zorgen na de float voor een zachte en schone handdoek, zodat je je baby kunt afdrogen en voorzien van een luier. Daarna kan de babymassage beginnen! De biologische olie is heerlijk verwarmd. Het lukt ons meestal wel om een gehele babymassage uit te voeren, van de voor-en achterkant. Voeden tijdens het masseren komt vaak voor en dit is geen probleem.

Ervaring leert dat alle baby’s wel houden van een massage mits dit correct en in de juiste omstandigheden uitgevoerd wordt. Heb je al een cursus shantala babymassage gedaan? Geen probleem. Onze massagegrepen zijn grotendeels anders dan de cursus Shantala Babymassage.

*Gelieve ons advies op te volgen als wij aangeven dat je baby moe is en uit het badje gehaald moet worden. Wij kijken goed naar de lichaamstaal van je baby en wachten niet tot hij gaat huilen. Anders kan je baby overprikkelt raken.

Een sessie duurt totaal ongeveer 45/60 min. Uw baby zal ongeveer 10 tot max 30 min in het water floaten, afhankelijk van hun reactie bij het eerste bezoek. Hoe vaker jouw baby komt des te meer hij/zij langer wilt of kan floaten (tot max 30 min). Het floaten wordt vervolgd door een babymassage van ongeveer 20 min. De totale tijd in de spa zal ongeveer 90 min zijn.

Deze wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin. Dit geeft de mogelijkheid vrij te bewegen in het water.

Dit materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfbandjes voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaard zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa.

Let op: Blijf altijd binnen handbereik van je baby en houdt je baby vast.

Aansluitend op het floaten volgt de babymassage. Deze voer je zelf uit onder begeleiding van een gecertificeerd docente babymassage. Deze wordt voorgedaan op een speciale babypop.

Babymassage in het algemeen, los van de Shantala babymassage, bestaat al uit vele verschillende technieken. Juist doordat veel ouders al een cursus volgen of hebben gevolgd bieden wij een andere wijze van babymassage aan tijdens de sessie.

Kom je vaker bij ons langs? Dan proberen we hier altijd rekening mee te houden door weer nieuwe grepen in te brengen.

Je wordt minimaal 10 minuten voor de start van de sessie verwacht voor de uitleg. Ook als je vaker bent geweest wordt je 10 minuten van te voren verwacht!

Je bent max. 20 minuten voor de sessie begint welkom om je baby voor de sessie te voeden. Kom liever niet nog eerder in verband met de voorbereidingen voor jouw sessie en omdat dan de vorige sessie nog bezig kan zijn.

In totaal zal je bezoek in de spa maximaal anderhalf uur zijn.

Je baby krijgt geen optimaal voordeel van de float sessie als ze moe aankomen. Uw baby raakt dan erg vermoeid en is het voor hen moeilijk om opnieuw in slaap te vallen. We raden het ook af om voor of na de sessie te winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken te gaan zoals kinderfeestjes of restaurants. Baby’s worden hierdoor veel te veel gestimuleerd met negatieve prikkels waardoor ze juist onrustig en huilerig kunnen worden.

We adviseren om max. 25 minuten voor de sessie je baby (extra) te voeden. Hongerige baby’s willen niet lang floaten! Na een sessie bij ons slapen de meeste baby’s erg lang.

Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal. Dit werkt vaak in het nadeel van zowel jou als je baby. Kies je ervoor onze voedingstips en het op tijd aanwezig zijn niet uit te voeren, dan kan dit ten koste gaan van je sessie en de rust van de mede spa-bezoekers. En we weten dat niet alles te plannen valt met een baby, maar wanneer je je goed hebt voorbereid haal je het beste eruit voor je baby.

Floaten is niet hetzelfde als thuis baden. Baby’s die thuis baden echt niet fijn vinden, vinden floaten meestal heel erg fijn. En al na 1 sessie kun je merken dat het thuis baden veel fijner gaat. Met onze kennis weten we hoe we je baby rustig kennis kunnen laten maken met het water en het zelfstandig bewegen in het water. Na enkele minuten zullen baby’s meer zelfvertrouwen opdoen om vervolgens optimaal te kunnen genieten van hun float.

Heb jij een onrustige baby, juist dan kan je komen bij Puur Baby Spa & Wellness. Ben je bang dat je de rust zal verstoren voor de andere ouders, neem gerust contact met ons op. Juist onrustige baby’s kunnen dit heel fijn vinden en ontspanning vinden.

Een bezoek aan de spa is een geheel nieuwe ervaring voor jou en je baby. Hoewel de meeste baby’s al bij de eerste keer zichtbaar genieten, duurt het toch ongeveer 2 bezoeken voordat hij/zij gewend is aan de nieuwe prikkels en optimaal van de sessie kan genieten. Dit geldt voor zowel het floaten als de massage.

Wij zijn ons ervan overtuigd dat je baby meer voordeel haalt uit een regelmatig bezoek aan de baby spa daarom bieden wij speciale prijspakketten aan. Deze voordeelpakketten kun je in de baby spa bekijken en aanschaffen. De meeste gezinnen met een voordeelpakket bezoeken Puur Baby Spa & Wellness wekelijks of elke 2 weken.

Om de rust te bewaken voor de baby’s verzoeken wij nadrukkelijk om de sessie met maximaal 2 volwassenen (16 jaar en ouder) per baby bij te wonen. Neem je toch een 3e persoon mee dan wordt de toegang alsnog voor de extra persoon niet geaccepteerd en vriendelijk gevraagd buiten de baby spa te wachten. Ook afwisselen is niet toegestaan. Bij Puur Baby Spa & Wellness beschikken we niet over een aparte wachtruimte.

Beslis je dan om de sessie niet bij te wonen dan ben je ons het gehele bedrag van de sessie verschuldigd. Wij gaan er vanuit dat je wel overwogen je afspraak hebt geboekt, de voorwaarden hebt gelezen en deze respecteert. Wil je toch langskomen met meer personen of kinderen? Dan kun je een privé sessie reserveren.

Neem hiervoor telefonisch contact op 0627877887.

Wil je baby samen met een vriendje of vriendinnetje komen, maar zijn ze niet dezelfde leeftijd neem dan contact met ons op. Dit is geen enkel probleem.

 • Zwemluier & zwembroekje
 • Drijfring BPA vrij en veilig volgens de Europese norm
 • 100% warme pure massage olie
 • Warme badcapes en handdoeken
 • Baby wegen
 • Kalmerende muziek
 • Voedingsrumte waar je je baby rustig kan voeden met voedingskussen, flessenverwarmer en babywieg
 • Koffie en natuurlijke thee. Daarnaast hebben wij gezonde sapjes en snacks te koop

De baden worden gereinigd na elke sessie. 

 • Voeding
 • Schone luier
 • Billendoekjes
 • Eventueel een speen, speeltje of knuffel

In verband met de hygiëne vragen wij om uw schoenen uit te doen als je de spa binnenkomt. Liever je schoenen aan houden? Dan beschikken wij over hoesjes om over je schoenen te doen.

Ons water is speciaal gezuiverd, vrij van chemicaliën, chloor en nog schoner dan kraanwater. Hierdoor is het geschikt voor baby’s eczeem of een gevoelig huid. Je zult merken dat het huidje van je baby juist zachter kan zijn na het floaten.

Binnen 72 uur na een vaccinatie mag je kindje niet gemasseerd worden en floaten. Dit is omdat de kans bestaat dat je baby lichte verhoging heeft en niet lekker is. Heeft je baby griep of diarree, dan geldt hetzelfde als bij vaccinatie.  Is je baby (licht) verkouden dan kan de sessie geen kwaad. Bij twijfel raden we je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Lees goed onze annuleringsvoorwaarden door.

Via de website kan je een sessie boeken en met iDeal betalen. Mocht dit niet lukken dan kunnen we je eventueel een betaalverzoek sturen.

Wij vragen om minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Dit kan telefonisch en door middel van een e-mail naar info@puurbabyspa.nl. Bij geen gehoor mag je een whatsapp bericht sturen.

Late annuleringen (minder dan 24 uur) en no show’s ontvangen geen restitutie of tegoed.

We begrijpen dat baby’s soms onvoorspelbaar kunnen zijn, maar late annuleringen zorgen er voor dat anderen op onze wachtlijst niet deel kunnen nemen aan een sessie.

De ligging van Puur Baby Spa & Wellness is nabij de binnenstad van Rotterdam wat maakt dat het uitstekend bereikbaar is met zowel de bus, tram en de metro. Ook per eigen vervoer is het goed bereikbaar via de verschillende uitvalswegen Blaak en Wilhelminaplein.

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de openbare weg.

Mobiele telefoons zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden:

 • Vriendelijk verzoeken wij het geluid van je telefoon uit te zetten tijdens een sessie in de Spa
 • Gelieve geen telefoongesprekken te voeren ten tijde dat je binnen bent in de Spa
 • Het is niet toegestaan tijdens een sessie live te gaan op social media of te videobellen  (via facetime,whatsapp, snapchat, etc.)

Uiteraard mag en kan je foto’s maken. Probeer echter wel aandachtig met je baby bezig te zijn en soms een moment te nemen om een foto of filmpje te maken. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen. Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen.

Bij binnenkomst graag het geluid van je telefoon uit te schakelen. Het is niet toegestaan om te videobellen of live te gaan via social media tijdens je bezoek. De babymassage mag niet worden gefilmd. 
Zien we toch dat je je niet aan de regels van Puur Baby Spa & Wellness houdt dan behouden wij ons het recht voorop je sessie/toegang tot Puur Baby Spa & Wellness per direct te beëindigen.

Heb je toch nog een vraag die hier niet tussen staat en waar je graag antwoord op wilt neem dan gerust contact met ons op.