Workshops

Puur Baby Spa & Wellness geeft workshops en lessen baby, peuter en kleuter massage- en yoga. We geven ook kinderyoga en wobbelyoga aan peuters, kleuters en hun ouders.

Puur Kinderyoga & Wellness logo

Workshop Shantala Babymassage

Voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden.

Aangeraakt worden is naast voeding en rust een van de levensbehoeftes en een behoefte. Je leert masseren volgens de Shantala babymassage methode. Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven. Het kan door de ouder/verzorger geven worden en is voor beiden een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht geven! De babymassage leert je de lichaamstaal van je baby beter te begrijpen door het directe fysieke contact. Babymassage is zowel voor jou als je baby ontspannend, geeft wederzijds vertrouwen en versterkt jullie band!

Voordelen:

 • Versterkt de band met je baby
 • Geeft rust en is ontspannend voor je baby en voor jou
 • Verlicht fysieke ongemakken zoals reflux, krampjes, obstipatie en overstrekken
 • Stimuleert de motorische- en spierontwikkeling
 • Versterkt de emotionele en psychomotorische ontwikkeling
 • Verbetert het immuunsysteem
 • Vrijkomen van het gelukshormoon oxytocine

Voor lessen en tijden, klik hier.

Puur Baby Spa en Wellness is lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD).

Ook mogelijk:

  • workshop babymassage bij jullie thuis in je eigen vertrouwde omgeving op een dag en tijd dat het jullie uitkomt.
  • op locatie

Neem contact met ons op voor meer info.

Kinderyoga

Wie denkt dat kinderyoga  saai is of dat je heel lenig moet zijn heeft het mis. Een kinderyoga les bestaat uit een combinatie van (fantasie) spel en yoga waarbij plezier hebben voorop staat. Actief bewegen wordt afgewisseld met momenten van rust en ook is er ruimte voor onderlinge kindermassage, dans, creativiteit en ademspel. Tijdens de les wordt er spelenderwijs aan zelfbewustzijn, lichaamsbesef en zelfvertrouwen gewerkt. We gaan respectvol met elkaar om en er is geen competitie in de lessen aanwezig. Ieder kind voert de oefeningen naar eigen kunnen uit. Het gaat bij kinderyoga niet om de prestatie. Belangrijker is dat het kind zich er goed bij voelt en plezier beleeft. Ieder kind is uniek en dat mag!

Workshop Wobbelyoga

Wobbelyoga is een super leuke nieuwe vorm van kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het ‘orginele Wobbelboard’. Dit balansbord maakt de yogalessen vernieuwend en uitdagender, waarbij spelenderwijs met de kinderen wordt gewerkt aan kracht, balans, grove motoriek, coördinatie en concentratie. Daarnaast ontstaat er, door de ritmische bewegingen, meer rust in lijf en hoofd. De lessen zorgen ervoor dat de kinderen hun lichaamsbesef en tevens hun zelfvertouwen vergroten. Naast de yogahoudingen, komen ademoefeningen, zintuigoefeningen, spelletjes, visualisaties, massages en verschillende vormen van creatieve expressie aan bod.

Voor lessen en tijden, klik hier.

De eerste les kun je kijken of het iets voor je kind is en na die les beslis je dan of je alleen die ene les betaalt of de hele reeks van 4 of 5 lesjes. Opgeven kan via: info@puurbabyspa.nl of bel 0627877887.

Er is maar plek voor max 5 kindjes, dus geef je gauw op.

Scholen & kinderopvang

Puur Baby Spa & Wellness kan (wobbel)yoga lessen aanbieden op scholen of het kinderdagverblijf.

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte aan bewegen en bij kinderyoga is daar alle ruimte voor. Elke les gaan we op avontuur en ontdekken we de wereld om ons heen. De lessen zijn altijd opgebouwd rondom een thema. We doen beweegspelletjes, yogahoudingen, zintuigspelletjes, concentratiespelletjes en massages. Alles gaat spelenderwijs en inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Bij kinderyoga is er aandacht voor de motorische-, zintuigelijke-, cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ouders kunnen op een leuke wijze betrokken worden bij de les. Een les of lessenserie is namelijk goed te combineren met bijvoorbeeld een ouder-en-kind-les of een workshop voor de pedagogisch medewerkers of leerkrachten. Zo kan kinderyoga een plek krijgen in het dagelijks programma.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie op via: info@puurbabyspa.nl of 0627877887.

Hieronder kan je ons aanbod yoga-lessen en workshops vinden. Zie je geen nieuwe lessen of workshops staan en wil je op de hoogte blijven over ons aanbod, meldt je dan aan voor onze mailinglijst, via het formulier hiernaast.

Hieronder kan je ons aanbod yoga-lessen en workshops vinden. Zie je geen nieuwe lessen of workshops staan en wil je op de hoogte blijven over ons aanbod, meldt je dan hier aan voor onze mailinglijst.

Mailinglijst Yoga & Workshops